אם יש משהו אחד שלמדנו מן המשבר הנוכחי הוא שגם המערכת הנוכחית של קאפיטליזם פרוע איננה חסרת פגמים, והיא אף יכולה להביא לנזקים עצומים לאוכלוסיה שמיישמת אותה.
אלא, שהממשלות המערביות בראשות ארה"ב ואירופה הפכו שיכורות מגל העליות האחרון. רגולטורים בעולם החלו לאמץ את ההכרה שאולי בעצם המשבר הנוכחי ניתן היה לטיפול בזמן אמת (מצורפת כתבה על אחד מהם). לו רק הממשל היה מונע את התמוטטות בנק ההשקעות ליהמן ברדרס, כי אז כל המשבר היה מסתכם במעידה קטנה של התמ"ג ומיד היינו חוזרים למגמת הצמיחה האגרסיבית המוכרת לנו.
כל שנדרש מן הממשל הוא לטפל בביטחון הבנקים והמשקיעים לגבי המשך הדרך, והשאר כבר יעשה מעצמו…יתרה מכך, כעת, כשכבר הוחזר הביטחון למשקיעים לבנקים ולצרכנים אין צורך בפיקוח ורגולציה על המערכות הפיננסיות, ועל רמת המינוף המטורפת שהם נוהגים לקחת…
נו באמת…
האם באמת המשבר העצום שחווינו, לרבות התפוצצות בועות נדל"ן בארה"ב, בריטניה, ספרד, אירלנד ובועות אשראי ברחבי העולם הינו ארוע מצומצם שמצריך סירופ מתקתק של ביטחון עצמי בלבד?
בשלב זה נראה שהתשובה לשאלה היא כן. כך לפחות מעידים המעשים של הממשלות בעולם שהחליטו לשמר את המערכת הפיננסית בכל מחיר, בכדי שארוע דוגמת ליהמן לא יחזור. לשם כך, הם שפכו טריליוני דולרים מכספי משלם המיסים, ובלבד שהגדולים מכדי ליפול - לא יפלו. מלבד זאת, לא עשו הממשלות דבר, חוץ מלדון בנושא בתקשורת.
בשלב זה מממן הפועל האסייתי את ההחלטה המוזרה הזו, כיוון שהאזרח המערבי ממילא שקוע בחובות עד מעל לראשו. כל זמן שכך ימשך, הרי הגם החגיגה הגדולה תחזור במלוא עוזה. במקומות מסויימים כבר ניתן להבחין בבועות חדשות/ישנות שמתנפחות למימדים לא רצויים.
אולם, כאשר לאסייתי ימאס, לממשלות המערביות לא תהיה ברירה, והן תאלצנה לבחור בקומבינציה כלשהי מבין 3 האפשרויות הבאות:
1. אינפלציה גבוהה
2. העלאת מיסים אגרסיבית
3. אי עמידה בתשלום חובות